Акумулација Бресница пуна – водосистеми раде без проблема

Обилне кишне падавине које су ових дана захватиле Топлички округ нису угрозиле нормално водоснабдевање нити функционисање ниједног од три система који водом снабдевају Прокупље, саопштили су из Јавног комуналног
предузећа „Хамеум“.
Како је објаснио технички директор прокупачког Водовода, Мома Милојковић, акумулација „Бресница“ је достигла свој максимум од 19,5 метара након топљења снега, тако да кишне падавине ових дана нису битније подигле ниво воде у језеру. Према његовим речима обзиром на то да Јастребац није био захваћен обилним падавинама није било ни већег сливања, ни спирања земље, па није промењен ни квалитет воде у акумулацији.
-Ни друга два изворишта, Грчки млин и Бумбурек нису била угрожени невременом . Воде има довољно за све потрошаче који се снабдевају са „Бреснице“ и из “Грчког млина”, тако да за сада нема потребе за укључивање у рад и водосистема “Бумбурек”, казао је Милојковић.
Он је подвукао да је у летњим месецима, када је већа потрошња воде неопходно укључити и водосистем Бумбурек, како би се вооснабдевање градског и сеоског подручја одвијало без потешкоћа и сви становници имали здраву пијаћу воду у довољним количинама.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*