Асфалт стиже и у Доњу Коњушу

Начелници Топличког управног округа и Градске управе, Милан Аранђеловић и Никола Копривица, и члан Градског већа за инфраструктуру Жарко Копривица, обишли су данас радове на асфалтирању пута у селу Доња Коњуша.

Приликом обиласка радова, представници локалне самоуправе уверили су се да се радови одвијају планираном динамиком и да ће овај пут, који спаја петнаестак прокупачких села, бити завршен до краја овог месеца.

-За ову инвестицију, која је од великог значаја за житеље овог краја, из градског буџета издвојено је око седам милиона динара. Рециклажни асфалт биће уграђен на деоници дугој 3.300 метара, ширине четири метра, а у току су и радови на ископу јарка и изградњи пропуста, како би се пут сачувао од пропадања. Асфалт који је некада овде постојао, скоро да се и не види од великих оштећења, тако да је ово једна изузетно значајна инвестиција за житеље овог сеоског подручја, рекао је члан Градског већа Жарко Копривица.

Како истичу мештани Доње Коњуше, сада ће много лакше да се крећу овом деоницом, која их води све до Трновог Лаза, Крушевице и Пролом бање.

-У име свих житеља овога краја, желим да се захвалим локалној самоуправи што нам је изградњом овог пута обезбедила лакши живот. Лакше ћемо ићи до града, јер много људи из овога краја свакодневно одлази на посао, деца у школу. Лакше ћемо ићи и до својих поседа и њива, јер до сада трактором и другом пољопривредном механизацијом није могло да се пролази. Колики је значај овога пута, говори и чињеница да учитељ који ради у Крушевици свакодневно овде пролази, долазећи из града, каже Александар Марјановић, председник Месне заједнице Доња Коњуша.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*