Библиотека представила нове насловe

????????????????????????????????????

У Народној библиотеци „Раде Драинац“ организована је изложба књига, које је ова установа културе добила на поклон од бројних дародаваца.

[ngg src=“galleries“ ids=“83″ display=“basic_slideshow“]

-Народна библиотека Србије нам је поклонила око 270 књига. Један део изложених наслова, добили смо од Радио Београда, а други се већ налази у недавно отвореној Библиотеци у Доњој Стражави. Ту су и књиге које су нам поклонили бројни појединци. Захваљујемо се свима, јер су нам ови поклони веома важни, како бисмо попунили књижни фонд од 4500 књига, јер смо досад набавили 3770. У току је јавна набавка, и за једно петнаестак дана стиже још 1000 нових наслова, рекао је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић и додао да су то књиге које су изашле после овогодишњег Сајма књига у Београду.

Реч је о највећим издавачима домаће и стране књижевности.

-Срећан сам што ћемо после много година достићи број од 4500 књига, јер смо још крајем осамдесетих последњи пут набавили тај број књига, односно онолико колико захтевају стандарди набавке за град и библиотеку наше величине. То успевамо другу годину заредом, што резултира све већим бројем чланова, истакао је Огњановић и додао да Библиотека сада има 2657 чланова, што је 400 више него прошле, а скоро 1000 чланова више него пре три године.

-Надам се да ће до краја године, број оних који користе књиге из прокупачке Библиотеке бити 2700. На тај начин ћемо успети да  следеће године имамо преко 3000 чланова, што није забележено у последњих тридесетак година, а то свакако радује све нас који радимо у Библиотеци. Надам се да ће нам локална самоуправа помоћи да наставимо са оваквом и још већом набавком књига, нагласио је директор Огњановић.

Он је истакао да ће Библиотека следеће године радити на ширењу читалачке публике, али ће посебан акценат ставити на средњошколски узраст, јер, како каже, недопустиво је да најмање читалаца има управо из средњих школа.

-Кроз сарадњу са директорима средњих школа, омогућићемо ученицима да се упишу по повољнијој, нижој цени, тако што ћемо организовати колективне уписе. Прокупчани воле да читају, а ми се трудимо да им обезбедимо квалитетне наслове. И убудуће ћемо, кроз набавку нових књига, радити на ширењу културе у нашем граду и надам се да ћемо успети да достигнемо број од 4000 чланова, закључио је Драган Огњановић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*