По први пут: „Дани прокупца“ за викенд у Прокупљу

У организацији Удружења грађана „Волимо Јастребац“, у суботу, 1. децембра, биће одржана привредно-туристичка манифестација под називом „Дани прокупца“.

Посетиоцима ове јединствене манифестације, чије отварање је планирано за 11 сати у Галерији „Божа Илић“, биће презентоване винарије Топлице, карактеристике различитих вина, а посебно „прокупца“.

У  част аутохтоне сорте „прокупац“, у „Гастро бару“, од 12 до 14 сати, планирана је изложба и дегустација вина.

За посетиоце манифестације, која се, иначе, по први пут организује у Прокупљу, планиран је факултативни обилазак цркве „Свети Прокопије“, природног феномена епигеније реке Топлице, Југ Богданове куле, тврђаве на брду Хисар и Спомен-парка јунацима “Гвозденог пука”.

Од 15 до 17 сати планиран је обилазак винограда и винарије „Доја“ у Доњој Јошаници. Посетиоци ће се упознати и са историјатом винарија, засадима винове лозе, технологијом прављења и складиштења вина и перспективама развоја винског туризма у Топлици.

Манифестацију „Дани прокупца“ отвориће заменик председника општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Генерални спонзор ове привредно-туристичке манифестације је винарија „Доја“ из Доње Јошанице, суорганизатори Општина Прокупље и Туристичка организација „Тера Травел“, а покровитељи многобројне фирме из Прокупља и Београда.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*