Екипа Прокупља свеукупни победник спортских сусрета

У Дому за одрасла инвалидна лица у Дољевцу одржани су спортски сусрети на којима су учествовали станари домова за негу и смештај старих лица из Прокупља, Крагујевца, Панчева, Ниша, Кулине и других градова Србије. Свеукупан победник ових традиционалних спортских сусрета старих лица је екипа Прокупља.

-Без обзира на године живота, наши корисници су показали да су млади духом и да воле да се такмиче са другим екипама. Велики део времена станари проводе у спортским активностима, изјавила је радни терапеут Дома за негу и смештај старих лица у Прокупљу Весна Голоб и додала да је најбоље резултате на овом такмичењу имала Мирјана Петровић која је освојила прво место у пикаду.

Добре резултате имали су и такмичари у стоном тенису и гађању чуњева.

Вршилац дужности директора Дома, др Небојша Вукадиновић, нагласио је да се, осим пружања здравствених и других услуга, велика пажња поклања и друштвено корисним активностима.

-Своје знање, идеје, вештине и креативност корисници могу да покажу и литерарним, уметничким и спортским секцијама. Да они то добро и квалитетно раде, говоре и многа признања са разних такмичења широм наше земље, рекао је др Вукадиновић.

Домаћин спортских сусрета наредне године биће Дом за стара лица из Ниша.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*