Чланови Драмског студија Гимназије “Ђорче Петров” из Северне Македоније гости прокупачке Гимназије


Чланови Драмског студија Гимназије “Ђорче Петров” из Криве Паланке, Република Северна Македонија, као гости прокупачке Гимназије, данас су се грађанима Прокупља у Дому културе представили својим позоришним комадом “Пројекат свадба”.
Како је рекао директор прокупачке Гимназије, Драгослав Минић, данашња посета македонских гимназијалаца и њихових професора, резултат је Уговора о сарадњи између два драмска студија и две школе, потписаног 2013. године.
-Наша сарадња иде у најбољем смеру и планирамо да је проширимо, казао је директор прокупачке Гимназије Минић, истичући да је у плану реализација заједничког пројекта, који финансира Међународна фондација “Рико”. У оквиру пројекта, планирана је двојезична, заједничка представа.
Према његовим речима, у оквиру поменутог пројекта, поред позоришта, деца ће уприличити и заједничка спортска такмичења и “Франкофонско вече”.
-Наши утисци са гостовања су фантастични, деца су презадовољна тиме како су их примили и угостили њихови вршњаци из Прокупља, казала је заменик директора Гимназије “Ђорче Петров” Елена Георгијевска.
Она подвлачи да је ова сарадња између два драмска студија настала из дугогодишњег дружења професорке Јасмине Пршић и њене колегинице Зорице Давитковске, која је уједно и вођа Драмског студија, аутор и редитељ представе “Пројекат свадба”.
Према њеним речима, та представа је освојила другу награду на Међународном фестивалу ђачког позоришта 2019. у Софији и побрала овације за најбољу главну и споредну женску улогу.
Такође наглашава да велику помоћ у реализацији позоришних пројеката имају од Елене Јакимовске и Данијеле Стоимировске.
Током дводневног боравка у Прокупљу, гости из Северне Македоније упознали су се и са историјским знаменитостима нашег града.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*