Велико интересовање пољопривредника за доделу бесповратних подстицајних средстава

 

На основу Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Прокупља за 2019. годину, намењена су буџетска средства у укупном износу од 20 милиона динара.

-На основу пристиглих пријава, највеће интересовање прокупачки пољопривредници су показали за куповину машина и опреме за обраду земљишта, убирање и скидање усева, заштиту биља, сточарство, пчеларство, подизање нових и обнављање вишегодишњих засада под воћем и виновом лозом, органску производњу, изјавио је Пауновић.

Према његовим речима, ове године, по први пут се издваја и део средстава за младе од 18 до 40 година који живе у сеоским срединама.

Све информације о додели бесповратних подстицајних средстава, пољопривредници који имају регистрована пољопривредна газдинства у активном статусу могу добити од запослених у Градској управи-канцеларија бр. 21, или у просторијама Пољопривредне саветодавне службе у Прокупљу, која се налази у просторијама Бизнис инкубатор центра.

-Захтеви за доделу бесповратних подстицајних средстава подносе се до 10. новембра преко писарнице Градске управе, или поштом у затвореној коверти са назнаком “Комисији за расподелу и контролу управљања средствима буџетског фонда за развој пољопривреде Града Прокупља за 2019. годину”, изјавио је заменик градоначелника Мирољуб Пауновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*