Представник Фондације „Ана и Владе Дивац“ на пријему код начелника Топличког управног округа, новембра месеца још један конкурс за средњошколце

Начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, одржао је састанак са Урошем Делићем из Фондације “Ана и Владе Дивац”, који је овом приликом представио пројекат “Оснаживање младих пољопривредника”.

На састанку се, између осталог, говорило о значају самог пројекта и субјектима који би требало да ученицима завршних разреда пољопривредних школа помогну да напишу бизнис планове.

-Изузетно је значајно што Фондација “Ана и Владе Дивац” поново жели да реализује овај пројекат у Топлици. Један од циљева пројекта, јесте да се обезбеди подршка ученицима завршних разреда средњих пољопривредних школа за писање пословних планова и да се подржи предузетнички дух код младих у области пољопривреде, изјавио је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и додао да је данас свако пољопривредно газдинство, фабрика у малом.

Према његовим речима, захваљујући овом пројекту, модернизују се машине и опрема за пољопривредну производњу, што је од великог значаја за младе који желе да остану на селу.

Аранђеловић је нагласио да је добро што је Град Прокупље активно подржао и постао партнер пројекта, који је Фондација реализовала крајем прошле школске године.

-Фондација ће наредни конкурс расписати током новембра, а моћи ће да учествују и ученици из других општина Топличког округа, што је добро, изјавио је Аранђеловић.

Урош Делић је изразио задовољство што је крајем прошле школске године, вредну опрему добило седам ученика завршних разреда Пољопривредне школе.

-Изузетно је важно да млади стекну вештине за писање бизнис планова и постану конкурентни за добијање подршке од разних фондова. Очекујем да ће се на наредни конкурс пријавити већи број ученика, за разлику од првог, када је вредну опрему добило седам ђака, рекао је Делић и нагласио да је ове године, Фондација доделила 33 донације за младе пољопривреднике у укупној вредности од 4.716.000 динара.

За допринос успешној реализацији првог пројекта “Оснаживање младих пољопривредника”, Фондација “Ана и Владе Дивац” доделила је признање Граду Прокупљу и члану Градског већа за пројекте Милошу Костићу.

Састанку су присуствовали и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић са сарадницима, директор Пољопривредне стручне службе Дејан Тонић, директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић, представници Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу и локалне самоуправе из Блаца и Куршумлије.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*