Дарови за прворођену бебу на Богојављење

 
 

Град Прокупље, Удружење „Бог се јави“ и црква „Светог Прокопија, прворођену бебу која се родила на данашњи празник, Богојављење, даровали су вредним поклонима. Мајци дечака, Марији Дончић из Прокупља, удружење “Бог се јави” поклонило је златни крст, црква Светог Прокопија, икону Богојављење и златник са ликом Исуса Христа и Пресвете Богородице, а Град Прокупље дечија колица.

 

Због епидемиолошке ситуације пливање за Часни крст на Растовничком језеру, није организовано, па је Град Прокупље, заједно са црквом Светог Прокопија и удружењем „Бог се јави“ даривао прворођену бебу на Богојављање. Одлучили смо се за колица, јер знамо да их породица дечака још није купила. Драго ми је да сам ове године, ево већ други пут овим лепим поводом у породилишту. Били смо овде и 2. јануара, када смо новчано наградили проворођену бебу у 2021. години, истакао је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

 

Старешина прокупачке цркве, отац Никола Илић свим православним верницима овом приликом је честитао празник Богојављење и пожелео да у наредним годинама на овај дан буде више беба, али и да се епидемиолошка ситуација смири, како би се и пливање за Часни крст, које се организује од 2013. године, одржавало.

Ово даривање прворођене бебе на Богојављење, догодило се и на иницијативу организатора пливања за Часни крст удружења „Бог се јави”, чији је председник Александар Драмићанин и сам отац седморо деце. Овом приликом је истакао, да му је веома драго што су поклони отишли дечаку, који ће можда једног дана пливати за Часни крст.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*