Дом ученика спремно дочекао друго полугодиште

 
 

У  Дому за смештај ученика средњих школа у Прокупљу запослени су зимски распуст искористили за завршетак започетих послова у првом полугодишту. У овим периоду окречене су све собе и друге просторије на трећем и четвртом спрату, обављена дезинфекција свих просторија у установи и организована едукација васпитача.

Средства за кречење просторија на трећем и четвртом спрату обезбедило је Министарство просвете и технолошког развоја-сектор за студенски и ученички стандард. Овај посао на првом и другом спрату урадили смо током летњег распуста прошле године. Завршетком овог посла услови за боравак средњошколаца сада су бољи, изјавила је директорка Дома ученика средњих школа Јелена Вуковић и додала да је њихов први и најважнији приоритет у школској 2020/2021. години здравствена безбедност корисника и запослених у установи.

Према њеним речима током првог полугодишта само један корисник је био позитиван на корона вирус.

Она је подвукла да је и у наредном периоду примаран задатак праћење епидемиолошке ситуације и здравствена безбедност ученика и запослених у установи.

Зимски распуст искоришћен је за обезбеђење довољних количина енергената, као и едукацију самих васпитача путем онлајн наставе.

И ове, као и претходних година ресорном министарству смо послали неколико пројеката како би  наши корисници имали још боље услове за рад и боравак у Дому, изјавила је Јелена Вуковић и нагласила да очекује да ће сарадња са локалном самоуправом бити добра, као што је била у претходном периоду.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*