Представници Града Прокупља достављају помоћ житељима планинског подручја

 

 

 
 

Представници Града Прокупља данас су обишли удаљена планинска села, где су мештанима овог угроженог подручја уручили помоћ, како би им олакшали услове за живот у зимском периоду. Помоћ се састоји од пакета са основним животним намирницима, а у неким селима која су остала без струје услед снежних олуја, достављени су агрегати и гориво.
Заменик градоначелника Прокупља, Дејан Тонић, са представницима Црвеног крста и Центра за социјални рад, у селу Мрљак посетили су старачка домаћинства и мештанима доставили пакете са основним животним намирницама. Како су екипе за зимско одржавање путева стално на терену, пут до овог планинског села је рашчишћен и проходан.


Већници Града Прокупља, Владица Младеновић и Оливер Радошевић, у раним јутарњим сатима стигли су до можда најудаљенијег прокупачког села Власова, где су угроженим мештанима доставили пакете са храном. Пут су наставили до Дубоке Долине и Миљковице, како би помоћ стигла и до ових села. Секретар Црвеног крста Драган Суботић је са својом екипом обишао Крушевицу и пакете са храном уручио најугроженијим житељима.


Помоћник градоначелника Прокупља Филип Јовоановић и градски већник Никола Копривица, обишли су села прокупачке општине, Видовачу, Пасјачу, Бучинце, Балчак и Добротић, где су мештанима ових угрожених подручја уручили агрегате, гориво, прехрамбене и хигијенске пакете.

                
Јовановић је истакао да радници „Хамеума“ пробијају деоницу пута према Јабучеву, како би и тамо помогли угроженим породицама.
Захваљујем се свима који су данас по овом времену и поред својих активности отишли да обиђу угрожене људе и пруже им помоћ, која је свима њима преко потребна. Подељено је око 70 пакета са основним животним намирницама, као и са средствима за хигијену, а како је зимски период тежак, обезбедили смо по џак брашна и пијаћу воду за наше суграђане који нису у могућности да то сами набаве, казала је већница за социјална питања, Катарина Вељовић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*