Подељени агрегати вишечланим породицама у угроженим селима

 
 

Заменик градоначелника Прокупља Дејан Тонић, помоћник градоначелника Филип Јовановић и већници Миладин Радоичић и Владица Младеновић, као и представници Црвеног крста Прокупља и ЈП “Хамеум” обишли су вишечлане породице у Товрљану, Трновом Лазу, Арбанашки, Белом Камену и Јовиним Ливадама. Током посете овим селима, који су у недавном невремену претрпели велике штете на путној и електро мрежи, они су вишечланим породицама са малом децом поделили агрегате, пакете са основним животним намирницама и хигијенским средствима. Појединим породицама додељени је храна за бебе и пелене.

Током ове посете подељено је укупно 20 пакета, не само вишечланим, већ и другим угроженим породицама.

-У протеклих неколико дана локална самоуправа, у сарадњи са припадницима Војске Србије, радницима Електродистрибуције и ЈП “Хамеум”, уложила је велике напоре на рашчишћавању путева и њиховој проходности. Снежне падавине нанеле су велике штете и на далеководима, тако да села која смо обишли већ неколико дана немају струју. Због тога смо агрегате поделили породицама са више деце, изјавили су Дејан Тонић и Филип Јовановић.

 

Агрегати за струју добиле су породице Ненада Јовичића са четворо и Предрага Јовичића са троје деце из Трновог Лаза, Јовице Мијатовића са двоје деце из Арбанашке, Славољуба Бојовића са троје деце из Товрљана и Радована Белице из Јовиних Ливада.

Да би се успоставило нормално снабдевање електричном струјом радници Електродистрибуције свакодневно су на терене у отклањају кварова.

Градска управа пружила је сву неопходну помоћ, а то ће чинити и у наредном периоду, становништву угрожених села и радницима Електродистрибуције како би се отклонили многобројни кварови на електро мрежи и успоставило редовно снабдевање струјом и у овом крају локалне самоуправе, рекао је Филиповић.

Славољуб Бојовић из Товрљана каже да су они и у претходним годинама током зимског периода и снежних падавина били без струје, а сеоским путем до центра Прокупља није се могло доћи.

На питање помоћника градоначелника Филипа Јовановића шта је то што нам је сада најнеопходније, ја сам рекао да је то струја. Да ћемо добити агрегате за струју за пар сати након тог разговора нисам могао да верујем. Овим својим чином и гестом руководство локалне самоуправе је практично још једном показало да оно води рачуна, не само о становништву у градским и приградским срединама, већ и о мештанима који живе у селима који су од центра града удаљени и по 30 километара, рекао је Бојовић.

Хвала им за ово што су учинили за наше две породице које имамо седморо малолетне деце. Ова је нешто што ћу памтити целог живота. Нисам очекивао да ће представници најужег руководства Града Прокупља по изузетно хладном времену, дубоком снегу и тешко проходном путу да нам доставе ову преко потребну помоћ, нагласио је Ненад Јовичић из Трновог Лаза.

Планирано је да чланови руководства Града Прокупља и током предстојећег викенда обиђу и друге породице у најудаљенијим селима која су током снежних падавина претрпеле многе штете на инфраструктурним објектима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*