Хуманитарна акција „Заједно за дечији осмех“

На иницијативу студената широм Србије пред којима је наш истакнути неурохирург и директор Института за Онкологију докторка Даница Грујучић прошле године одржала преко 100 изузетно посећених и занимљивих трибина, основана је фондација “Заједно за младе” са њеним именом.
Циљ фондације је да се младим научницима, уметницима, спортистима и осталој талентованој деци из других области пружи подршка да се образују, остану да раде у својој земљи и постану најбољи у својим професијама.

Фондација Заједно за младе проф. др Даница Грујичић спроводи акцију ,,Заједно за дечије осмехе”.  Идеја ове хуманитарне акције,  је да се прикупи материјал за пављење пакетића за децу из  најсиромашнијих породица на територији наше земље, са акцентом на малишане који живе на Косову и Метохији.

У оквиру акције ,,  Заједно за дечије осмехе”,  прошле године  подељено је више од 4000  новогодишњих  пакетића. Ове године испред фондације  Заједно за младе проф .др Даница Грујичић волонтер Марија Станковић истиче , да је њихов циљ у условим пандемије  да дарују још више малишана. Такође овом акцијом,  желе и да покажу младима на Косову и Метохији да нису сами,да њихови другари мисле на њих.

Акцију спроводимо вец трецу годину заредом, с тим сто смо ове године просирили акцију, поред Косова и Метохије покрицемо и Републику Српску и југ Србије, Топлицки округ. Поред ове акције покренули смо и акцију прикупљања СМС порука на број фондације 4334, циљ нам је да скупимо 100.000 порука,а прикупљена средства намењена су за подизање и обнову кућа на Косову и Метохији и Републици Српској.

Средства која се буду прикупила до 1.фебруара путем СМС порука и донација која буду уплаћена на рачун фондације 265-1610310004716-35 намењена су у сврху остварења ове акције.Акцију су подржале и многе јавне личности као и преко 50 организација.

После катастрофално земљотреса, сва средства биће преусмерена у погођена подручја у Републици Српској и Хрватској. Акција траје до краја јануара. Циљ је 100 000 СМС порука.

За Србију СМС на 4334
Бр. рачуна 265-1610310004716-35
За Републику Српску позив на 1432

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*