Дечија песма ФЕДЕС-а увесељава Топлицу

Песнички караван Дечије песме Фестивала дечијег стваралаштва ФЕДЕС, ових дана увесељава публику у свим топличким општинама. Тако је са Дечијом песмом, распевано и весело, било и у Житорађи.

-Радујемо се сви заједно овом нашем Фестивалу. И деца на сцени, и она у публици. Ове године у Дечијој песми учествује од 25 до 30 извођача Дечијег хора Дома културе „Сањалице“, а у оквиру ње наступа 15 солиста, и један дует, истакла је руководилац и диригент хора „Сањалице“ Сања Стојковић.

Она је додала да Дечији хор „Сањалице“ Дечију песму, сада већ традиционално, десету годину заредом, започиње химном Фестивала  „Топлицо, Топлицо“, коју је написао прокупачки песник Срђан Живковић.

Овогодишњу Дечију песму до сада су чули ученици прокупачке школе „9. октобар“ и ОШ „Топлички хероји” у Житорађи. Данас је у Дому културе Хор „Сањалице“ певао за ученике Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“, а сутра у 12 сати ће се представити ученицима школа „Никодије Стојановић Татко“ и „Милић Ракић Мирко“. У петак Дечија песма путује у Блаце и Куршумлију.

Сва деца, која дођу да слушају и гледају Дечију песму, имају право да гласају за свог фаворита, тако што ће заокружити његово име на листићу, који ће добити пре уласка у позоришну салу. Тако ћемо на крају овогодишње Дечије песме, поред победника, кога ће изабрати жири, имати и победника публике.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*