Обука за запослене у пружању прве помоћи

Црвени крст Прокупље организује обуку из стручног пружања прве помоћи за запослене, која је предвиђена законом, без обзира на изложеност ризику на радном месту.

-Закон о заштити здравља на раду јасно налаже да одређени број радника у предузећима мора да зна стручно пружање прве помоћи. До сада је знатан број радника из прокупачких установа и јавних предузећа завршио обуку и добио уверења на период од пет година, рекао је секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић и нагласио да до краја ове године истиче рок за послодавце који треба да испоштују ову законску обавезу.

Основна обука за запослене траје шест школских часова, током којих кандидати стичу знање и вештине у пружању прве помоћи, од поступка на месту несреће, пружања помоћи најугроженијима, до правилног обавештавања хитних служби и умањења последица настале ситуације.

Како истичу у прокупачком Црвеном крсту, обука се изводи у малим групама, што пружа оптималне услове за рад и учење. Настава је активна и усмерена на практично савладавање вештина прве помоћи уз коришћење одговарајуће опреме и материјала. Обуку изводе предавачи прве помоћи са лиценцом Црвеног крста Србије. Након обуке, врши се тестирање знања и полазници добијају Уверење о завршеној обуци са холограмом, које Црвени крст издаје у складу са законом.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*