Дом културе концертом заокружио пројекат „Ревитализација фолклора у подјастребачким селима“

Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“ је синоћњим концертом најмлађих чланова КУД „Абрашевић“, заокружио пројекат „Ревитализација фолклора у подјастребачким селима“, који је реализовао уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Владе Републике Србије. Носилац пројекта је било КУД „Абрашевић“, а концерт је резултат тромесечне активности сарадника на пројекту уз помоћ најмлађих полазника „Абрашевића“, ученика прокупачких основних школа и њихових издвојених одељења у селима.

Циљ овог пројекта је био да се, формирањем фолклорних група у селима где постоји и ради основна школа, оживи и негује српска народна песма и игра, али и да се деца на овај начин упознају са културном баштином Србије.

Вођени старијим и искуснијим члановима КУД „Абрашевић“, најмлађи учесници пројекта су вредно радили пуна три месеца на припреми и реализацији програма концерта.

Љубитељи фолклора у публици, синоћ су уживали у извођењу „Српкиње“, „Поморавским играма“, „Краљичким играма“ и „Играма из Груже“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*