Драгоцена донација болници “ Др Алекса Савић“

У Одсеку нефрологије и хемодијализе интерног одељења Опште болнице ,,Др Алекса Савић“ у Прокупљу тренутно се третману хемодијализе подвргавају 43 пацијента који су на хроничном програму хемодијализе услед терминалне фазе бубрежне слабости. Два пацијената се дијализира перитонеалном дијализом (ЦПАД третман) која се обавља у кућним  условима. ХД третмани се обављају у три сале за ХД третмане на укупно, до сада, 20 апарата.
Захваљујући разумевању, а у склопу дугогодишње успешне сарадње са фирмом ,,НИПРО“, добили смо 10 нових савремених апарата за хемодијализу .
 
Овом донацијом ће бити побољшан квалитет ХД третмана и а већи број пацијената моћи ће да користи ХДФ третман као вид најсавременије и најквалитетније хемодијализне процедуре. Клинички је доказано дуже преживљавање и смањење стопе смртности пацијената који се дијализирају на ХДФ апаратима. У току сваког третмана пацијента проверава се успешност дијализног третмана.
Захваљујући  ранијим донацијама Одсек нефрологије и хемодијализе је већ занављан и већ је опремљен савременим апаратима, који се користе неколико година уназад у пуном капацитету и тиме олакшавају боравак и третман пацијентима  и подижу степен пружања здравствене услуге на ниво других модерних центара за хемодијализу у Србији.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*