Градоначелник пита Прокупчане: Реорганизација Хамеума или још један кредит за плате 300 радника

 

 
 

Последњих неколико месеци, неретко се говори о проблемима у раду и функционисању Јавно комуналног предузећа „Хамеум“, а који се пре свега односе на нерентабилност због великог броја радника у администрацији. Иако предузеће броји преко 300 радника, број непосредних извршиоца је изузетно мали. Преко 150 радника је у управи, преко 40 радника је на руководећим и шефовским радним местима, 58 људи је константно на боловању, тако да остане једва 30 људи који могу да допринесу и одраде посао, и то ништа друго до отклањања редовних кварова на водоводној мрежи.
Град Прокупље годишње издваја око 350 милиона за ово предузеће, што је значајна ставка у буџету, док су, с друге стране услуге све скупље и лошије.
Проблем пословања Хамеума не може да се реши сам од себе. Две су могућности су пред нама: реорганизација овог предузећа, растерећење буџета и много већа улагања у важне пројекте уз истовремено боље и квалитетније комуналне услуге или задуживање локалне самоуправе и подизање кредита за зараде, порезе и доприносе преко 300 неефикасних и непродуктивних радника.
Градоначелник Прокупља позива све грађане да се попуњавањем анкете, укључе и дају мишљење како да се овај проблем реши:
-реорганизацијом ЈКП „Хамеум“
-подизањем кредита и „подршком“ нерентабилности
-или неки други предлог
Гласање које траје недељу дана, односно до петка 4. јуна до 10 часова, се налази на линку https://prokuplje.org.rs/anketa-2/

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*