Иницијатива за формирање добровољних ватрогасних друштава


Упознавање локалних самоуправа са новим Законом о добровољном ватрогаству, тема је састанка који је данас одржан у Прокупљу, у организацији Топличког управног округа и Сектора за ванредне ситуације.

Састанку, који је организовао начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, присуствовао је помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације, Бојан Томић, који је одржао презентацију   на ову тему и присутне упознао са формирањем и функционисањем добровољних ватрогасних друштава.

-Циљ доношења нових прописа и покретање иницијативе је  формирање добровољних ватрогасних друштава у локалним самоуправама, по угледу на друштва која постоје више десетина година у земљама Европске уније, у којима је свест по овом питању већ увелико развијена, изјавио је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и истакао да је подизање свести грађана апсолутни приоритет у овој области.

-На локалним самоуправама је да покрену иницијативу за формирање и опремање оваквих друштава, а све у циљу смањења трошкова који се издвајају за рад професионалних јединица за заштиту од пожара, које раде у оквиру Сектора за ванредне ситуације, нагласио је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*