КУД „Абрашевић“ уписује нове чланове


Културно-уметничко друштво „Абрашевић“ из Прокупља од 3. фебруара уписује нове чланове у свим старосним добима. Заинтересовани љубитељи фолклора и српске народне традиције могу да се пријаве лично у Дому културе од 14 до 20 сати или на број телефона ове установе 027/321-002.

Ова фолклорна секција на врло стручан и квалитетан начин ради са својим члановима, о чему сведоче и бројне награде које је КУД „Абрашевић“ освојило на бројним такмичењима и фестивалима.

КУД „Абрашевић“ је основано давне 1910. године под називом „Певски збор Југбогдан“. Након тога, оно се дели на драмску дружину и певачко-играорско друштво „Југовићи“. Оно 1921. године за своје име одређује име „Раденичко друштво Абрашевић“, под којим ради и данас.

КУД „Абрашевић“ сада у свом саставу има музичку и фолклорну секцију, која се састоји од дечијег, омладинског и ансамбла ветерана. Кроз фолклорну секцију је прошло на стотине чланова, који су Прокупље представљали својим раскошним играчким талентом на бројним фестивалима у нашој земљи и иностранству. Чланови прокупачког КУД-а „Абрашевић“ кроз дружење и игру науче двадесетак сплетова из разних крајева наше земље, које с поносом изводе на наступима код нас и у свету. Поред кореографија, чланови овог фолкорног ансамбла раде и на сценском постављању народних обичаја. На савладавању корака и постављању кореографија са играчима у овој секцији раде организатор фолкорних активности Горан Денић и дугогодишњи аматер и члан КУД „Абрашевић“ Небојша Јовановић.

Своје богато стваралачко умеће чланови КУД „Абрашевић“ до сада су приказали на бројним гостовањима у Швајцарској, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори, Бугарској, Аустрији, као и многим градовима у нашој земљи.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*