Јавни увид у План управљања Спомеником природе „Пребреза“ у ЈКП “Хамеум”


ЈКП „Хамеум“ обавештава јавност да ће у периоду од 7. фебруара до 8. марта у овом предузећу бити изложен на јавни увид План управљања Спомеником природе „Пребреза“ за период 2019-2028.

У циљу обезбеђења учешћа јавности, ЈКП „Хамеум“ позива заинтересоване да писаним путем доставе евентуална мишљења, примедбе и предлоге који се односе на креирање Плана, најкасније до 6. марта.

Увид у предлог Плана управљања Спомеником природе „Пребреза“ се може остварити сваког радног дана од 10 до 14 часова, у ЈКП „Хамеум“, улица Василија Ђуровића Жарког бр. 1.

Истовремено, ЈКП „Хамеум“ обавештава јавност, као и заинтересоване органе и организације, да ће јавна расправа о предлогу Плана управљања Спомеником природе „Пребреза“ бити одржана 11. марта, у 11 часова, у канцеларији Службе за заштићена подручја бр. 9 у предузећу.

Споменик природе „Пребреза“

Палеонтолошки локалитет „Пребреза“ заштићено је природно добро као Споменик природе са првом категоријом заштите. Налази се на локацији удаљеној око 25 километара од Прокупља и једино је палеонтолошко налазиште у Србији које је стављено под заштиту Уредбом Владе РС 2009. године, као заштићено природно добро од изузетног значаја.

Локалитет представља налазиште неоспорне научне и едукативне вредности управо због доступности посматрања и могућности непосредног проучавања  палеонтолошких остатака.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*