Куда на одмор са малом децом ?

Свако ко на летовање у Грчку креће са својим малишанима, у глави има прегршт питања и недоумица: да ли је добра плажа, да ли има јежева, великих таласа… Да ли је погодан улаз у воду за малишане, да ли је море чисто, да ли има медуза, да ли има дечијих игралишта која су лепо уређена, паркова и сличних занимација које ће употпунити летовање њиховој деци.

А онда следе оне озбиљније теме које су махом везане за то да ли у месту у коме су одлучили да летују постоје апотека и лекарска ординација у случају да се “не дај Боже нешто деси”, како се често говори у нашем народу.

А ако све то сагледате са дистанце, увидећете и сами да се малишани заправо увек најбоље проведу на летовању, јер њих не окупирају овакве и сличне мисли, што наравно ни у ком случају не значи да не треба да се распитате и о овим детаљима пре него што дефинитивно донесете одлуку где ћете провести тих неколико недеља летњег одмора које толико дуго ишчекујете.

Ако је ваш избор Грчка, врло је важно да узмете у обзир основне карактеристике морске обале у овој земљи и примарну чињеницу да идете на летовање у земљу чији су становници изузетно наклоњени туристима из Србије, тако да чак и да вам се догоди нека непријатност са малишанима можете бити сигурни да ће вам максимално изаћи у сусрет и помоћи вам да решите проблем што пре.

Уз то, ако изузмемо неколико летовалишта која су нарочито позната по лудом ноћном проводу и пијаним Енглезима, који су нажалост постали синоним за летовање на појединим грчким острвима, мора се признати да је Грчка идеална ако на летовање идете са децом.

Томе треба додати и податак да су плаже у свим местима, како већим тако и мањим, изузетно лепо уређене и чисте, те да на многима од њих постоје угоститељски објекти, кабине за пресвлачење, тушеви, али и игралишта за децу, паркићи, те лепо уређена шеталишта, односно све оно што је потребно да и ви и ваши малишани уживате у одмору. Такође је и већина плажа ове земље одликована чувеном Плавом заставицом, која се додељује за кристално чисто море, по чему је Грчка добро позната.

Иако ће бити и оних који ће рећи да је ово или оно летовалиште врло лош избор за децу, не заборавите најважнију ствар: ви у Грчку одлазите да се одморите и лепо проведете са својим најдражима. Зато не брините да ли ће ваши малишани уживати или не, већ се угледајте на њих! Јер, они се снађу у сваком новом месту и врло лако пронађу неку занимацију.

Па чак и ако одаберете оно летовалиште које нема идеално уређене паркиће за децу, увек су ту море и плажа, тако да ћете сигурно наћи начин да испуните време и њима и себи, а да се уз то и одлично проведете!

Ова места су изабрали наши посетиоци за најбоља места у Грчкој за летовање са децом

Желећи да помогнемо многим туристима који на летовање у ову земљу крећу са својим малишанима, питали смо посетиоце нашег сајта и Фацебоок странице која су места у Грчкој најбоља за летовање са децом. Већина њих се определила за област Халкидикија, који је омиљен међу нашим туристима. Наравно, било је и оних који сматрају да треба летовати у Солунској и Олимпској регији, али и на острвима Тасос и Крф, односно Лефкади.

На Крфу су издвојили место Агиос Георгиос, а за Лефкаду владају опречна мишљења, будући да је ово занимљиво острво познато по феноменалним плажама, али се на некима често јављају високи таласи.

Зато, ако се одлучите за летовање на Лефкади, обавезно прочитајте и текст Летовање на Лефкади са малом децом.

Ово су наравно само нека од острва која препоручују посетиоци нашег сајта, али у принципу скоро сва грчка острва имају шта да понуде и породицама са децом, али морате бити спремни да истражујете.

На трећем прсту Халкидикија, Светој Гори, односно Атосу, помиње се летовалиште Јерисос као идеално за летовање са малишанима.

На чувеној Ситонији, која важи за средњи прст Халкидикија, има највише места у целој области која су изузетно погодна за летовање са децом, а посетиоци нашег сајта су посебно издвојили Метаморфосис, Никити и Торони, док су за Сарти навели да је погодно за мало старију децу, узевши у обзир да се често јавља ветар, а самим тим и таласи. Ипак, уколико се одлучите за летовање у Сартију, а нисте баш љубитељ таласа, знајте да у околини овог летовалишта постоје бројне плаже које су лепо заштићене од ветра и на којима ћете и ви и ваши малишани сигурно уживати.

На Касандри, односно делу Халкидикија који је најближи када у Грчку долазите из правца наше земље, свакако треба издвојити летовалишта Неа Каликратиа, Ханиоти, Пефкохори и Полихроно, али и Сивири, Мола Калива и Фоурка.

У Солунској и Олимпској регији, не можемо, а да не поменемо чувену Паралију, Неи Пори, Олyмпиц беацх и Платамон, као и Аспровалту, Неа Врасну и Ставрос.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*