Подношење захтева за подстицајна средства у сточарству до 31. јула

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде објавило је Правилник о условима и начину остваривања права на доделу подстицајних средстава у сточарству за тов јунади, свиња, јагњади и јаради.

Право на та средства могу да остваре физичка лица-носиоци комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, предузетници и правна лица.

Саветодавац за сточарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби у Прокупљу, Душка Петровић је тим поводом рекла да подстицаји за тов јунади износе 15.000 динара по једном грлу, свиња 1.000, а јагњади и јаради по 2.000 динара.

Подстицаји за тов могу да се остваре ако се поднесе захтев за остваривање права од 1. фебруара до 31. јула.

Право на доделу подстицаја имају и сточари који су своја грла предали кланицама или су она извезена у периоду од 1. јула претходне календарске године до 30. јуна.

Захтеви за подстицаје подносе се Министарству за пољопривреду, шумарство и водопривреду Републике Србије, Управи за аграрна плаћања, најкасније до 31. јула ове године.

-Сви сточари, без обзира на врсту и број животиња, на основу Правилника о регистрацији, односно одобравању објеката за држање и промет животиња, у обавези су да своје објекте упишу у регистар, изјавила је Душка Петровић и нагласила да се упис објеката врши подношењем захтева Управи за ветерину.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*