Метода : „чаша воде“ за доношење одлука и испуњење жеља

У животу се често дешава да за неке проблеме није лако пронаћи право решење, јавља се сумња или се двоумите око правог избора. Некад, једноставно, не знате како да поступите у овој или оној животној ситуацији.

Ако искрено желите пронаћи решење за свој проблем, или одговор на питање које вас дуго мучи, метода „Чаша воде“ ће вам у томе помоћи.

Аутор методе, Хозе Силва, постао је познат широм света захваљујући разрађеним комплексима психолошких тренинга, чији је основни „састојак“ људска интуиција.

Ако будете користили ову технику, моћи ћете активирати „треће око“, да бисте га користили у различитим ситуацијама.

Користећи технику „Чаша воде“ програмирате подсвест на лако решавање својих проблема.

У почетку је ова техника била конструисана тако да човек може самостално и брзо проналазити излаз из тешких ситуација. Али и за испуњење жеље, ова техника је, такође, идеална.

Техника „Чаша воде“ Хозе Силва: Алгоритам примене:

Пре него што пођете на спавање, наспите воду у чашу.

Сада битан моменат: потребно је у себи или наглас формулисати свој захтев. Обавезно га формулишите прецизно. Избегавајте неодређеност, само конкретност. Не користите речцу „не“.

На пример, питање: „Зашто ја не могу пронаћи новац за путовање у иностранство?“ – није добро. Исправно би било: „На који начин да добијем новац за путовање у Париз“. Ово је пример прецизног, и апсолутно конкретног питања.

Или: „Сада тражим решење проблема како максимално брзо и лако да оставим цигарете?“ или „Које је, за мене, најповољније решење проблема куповине стана (аутомобила..)?“ или „Како брзо и лако да пронађем посао са платом од 500 евра?“ или „Како да решим проблем (тај и тај) са својим супругом (ћерком, сином)“ итд.

Узмите чашу воде у руке, сконцентришите се, затворите очи, придигнувши очне јабучице мало горе, и попијте пола чаше воде, понављајући, при томе, у себи:

„То је све што је потребно да урадим за решавање мог проблема“

Преосталу половину чаше воде поклопите, и идите мирно на спавање.

Ујутро попијте преосталу воду, затворених, и на горе подигнутих очију. Обавезно поновите своје питање (немојте мењати редослед речи), које сте поставили претходно вече и фразу у мислима „То је све што је потребно да урадим за решавање мог проблема“.

Можда вам се, већ у току ноћи, или током следећег дана,у облику просветљења или спонтане мисли, јавити једноставно и очигледно решење вашег проблема. Или могуће је, да у току следећих неколико дана, наиђете на ситуацију, која ће бити нека врста наговештаја у ком правцу треба да се крећете даље. Телефонски позив, чланак у новинама, неочекивани сусрет… све то може бити кључ за решавање вашег проблема.

Ако сте се ујутро пробудили са спознајом да сте пронашли решење за ваш проблем, попијте преосталу воду из чаше и обавезно се захвалите Универзуму или својој подсвести за добијену помоћ.

Како то делује и зашто је ова техника ефикасна?

Многи су упознати са чињеницом (која је и научно доказана) да вода има памћење, односно поседује способност да прима и памти, и кодира информацију, и кроз њу се може утицати на подсвест човека (и не само човека). Људско тело, укључујући и мозак, састоји се од више од три четвртине воде.

Ствар је у томе да кад човек пије воду, а очи су затворене, мождана активност се повећава, мозак као да покушава „прорачунати“ шта сте ви то прогутали. Таква повећана активност, отвара пут за ефикасно програмирање.

Феномен памћења омогућава води да чува податке. Вода подсећа на нови компакт диск на којем можете урадити било који запис. Тако да обична вода може утицати, не само на подсвест, већ и на организам човека, што су доказала бројна научна истраживања, и помоћу ње може се подмладити и исцелити људски организам.

Помоћу чаше воде, по Силва методу, могуће је, не само проналазити решења својих проблема, него са успехом испуњавати и жеље. Смисао је, како сте схватили, у програмирању сопственог мозга и преноса њему жељене енергетике.

За сваки нови проблем, потребно је поновити технику. Посебно позитиван утицај она има на проблеме везане за људске односе.

Можда ћете бити скептични по питању ове, исувише једноставне методе, да је делотворна, али велики број људи је често користи у пракси. Дакле, можете само пробати, и на сопственом искуству се уверити у њену ефикасност.

Имајте на уму, да ваша подсвест може од вас добити било које питање, и дати на њега јасан одговор.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*