1. У брашно додајте со и промешајте. Разлијте јаје,наспите воду и замесите глатко тесто. Немојте предуго месити,само добро сједините и оставите тесто мало да одстоји на топлом месту.
2. За фил изрендајте купус, па га пропржите заједно са исецканим црним луком и зачините по укусу.
3. Одлежено тесто подели на пет јуфке,сваку поново премесите,па их редом разваљајте олагијом уз обавезно посипајте брашном . Koре треба да буду тање.
4. Једну развијену кору премажите радтопљеном машћу, па је нафилујте,преклопите бочне ивице центиметар-два- и из пет-шестпута заролајте. Пажљиво је пребаците у средину подмазане тепсије,па на њу настављајте остале нафиловане коре.
5. Премажите питу машћу и пеците је на 220 степени око пола сата или док кора лепо не порумени.
Толико је дијеталних режима исхране који предлажу заступљеност ове намирнице у оквиру оброка, поготово када је у питању доручак, и то дефинитивно није без разлога. Постоје докази на темељу бројних медицинских истраживања, који редовну конзумацију […детаљније…]
Доручак представља најважнији оброк током дана. Он омогућава нашем организму да се покрене и пробуди, даје нам довољно енергије и снаге да можемо изгурати цео дан. Не смемо заборавити чињеницу да је доручак најважзнији оброк […детаљније…]
Јагода има мекан плод и велики респирациони коефицијент, што је уједно и главни разлог њеног релативно кратког чувања у свежем стању. Плод јагоде нема способност дозревања после бербе, и због тога се мора брати кад […детаљније…]
Буди први са коментаром