Викенд пред Вама ? Идеалан рецепт из кухиња наших бака

 Домаћа пита на старински начин

Потребно : 500г меког брашна, 300мл млаке воде,1 кашичица соли, 1 јаје;

ФИЛ: 1 главица купуса, 2 главице црног лука,со, бибер, 5-6 кашика масти.
 Припрема:
1. У брашно додајте со и промешајте. Разлијте јаје,наспите воду и замесите глатко тесто. Немојте предуго месити,само добро сједините и оставите тесто мало да одстоји на топлом месту.
2. За фил изрендајте купус, па га пропржите заједно са исецканим црним луком и зачините по укусу.
3. Одлежено тесто подели на пет јуфке,сваку поново премесите,па их редом разваљајте олагијом уз обавезно посипајте брашном . Koре треба да буду тање.
4. Једну развијену кору премажите радтопљеном машћу, па је нафилујте,преклопите бочне ивице центиметар-два- и из пет-шестпута заролајте. Пажљиво је пребаците у средину подмазане тепсије,па на њу настављајте остале нафиловане коре.
5. Премажите питу машћу и пеците је на 220 степени око пола сата или док кора лепо не порумени.
Пријатно!

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*