Микроталасна и њено чишћење – трикови

Било да су по вашој микроталасној рерни расути остаци хране или је само дошло време да је мало доведете у ред, то можете да учините брзо и на лак начин, користећи производе које већ имате код куће.

Како то да остварите и да очистите микроталасну рерну уз неколико топ трикова, сазнаћете у наставку нашег текста.

Као прво, најбоље би било да искључите микроталасну из струје, као и да из ње уклоните све покретне делове – углавном је то само тањир односно постоље које се врти током њеног рада. Њега оперите регуларно детерџентом за суђе који и иначе користите, добро исперите и осушите или пребришите сувом крпом.

Затим, у велику стаклену посуду сипајте воду и додајте пола лимуна или две кашике лимуновог сока. Ако немате лимун, послужиће и половина поморанџе или пола шоље сирћета.

Било који од ових састојака уклониће окореле мрље из микроталасне, а уз то учинити и да мирише на свежину.

Чинију убаците, затворите микроталасну, укључите је и оставите да вода кључа око два минута, док се рерна не испуни паром. Искључите рерну и оставите чинију унутра још 15 минута, да пара потпуно навлажи окорелу прљавштину. Воду из стаклене посуде сипајте у судоперу, што ће и њу учинити мирисном и чистом.

Остало је још да изрибате унутрашњост сунђером. Предлажемо да то урадите тако што ћете га добро накваситиводом, исцедити, а затим на онај храпавији део ставити једну кашичицу соде бикарбоне – моћно средство које ће на најбољи начин финализирати чишћење ваше микроталасне и у потпуности је дезинфиковати.

На крају пређите по унутрашњости и сувом мокром крпом.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*