Министар културе ускоро у Прокупљу

преузето са : prokuplje.org

Већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић и директори прокупачких установа културе Тијана Петровић (Дом културе „Радивој Увалић Бата“), Дарко Жарић (Народни музеј Топлице) и Драган Огњановић(Народна библиотека “Раде Драинац“), били су гости Књижевне галерије у Нишу. Они су посетили књижевно-меморијалну сталну поставку „Стеван Сремац“-Бранко Миљковић“, коју је отворио министар културе у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић.

-Било нам је задовољство да присуствујемо отварању књижевно-меморијалне поставке посвећене двојици великана наше књижевности. Радо смо одговорили на позив и у ранијим разговорима, са људима који воде културу у суседном нам Нишу, договорили да сарадња међу нама буде интензивнија и богатија, рекла је већница Ерић и наговестила да је министар обећао да ће Прокупље посетити врло брзо, а да је повод веома важан и да завређује велику пажњу.

Директори прокупачких установа културе су овом приликом са министром Вукосављевићем поделили неке нове идеје о новим пројектима.

-Пре само двадесетак дана сусрели смо се са министром приликом доделе средстава преко конкурса „Градови у фокусу“, када смо добили финансијску подршку од седам милиона за рад и ангажовање у култури. Том приликом је министар посебно похвалио Прокупље и установе културе, нагласила је Милица Ерић.

Директори прокупачких установа културе су истакли да је на отварању ове поставке у Нишу било пуно важних људи из области културе и врсних познавалаца књижевности, тако да су посету искористили и за бројне конструктивне разговоре и планове о будућим заједничким подухватима.

Преузето : prokuplje.org.rs

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*