Министарка културе Маја Гојковић обишла радове на средњевековној тврђави на Хисару и друге знаменитости Прокупља

 

 
 

Током боравка у Прокупљу, а након отварања спомен-собе „Гвоздени пук у ослободилачким ратовима Србије 1912-1918. године“ потпредседница Владе Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић обишла је и спомен парк „Гвоздени пук“ који је отворен у част обележавања завршетка Првог светског рата 2018. године у чије је опремање средства уложила локална самоуправа у Прокупљу.

Након тога је обишла и радове на рестаурацији летње позорнице и средњевековне „Југ Богданове“ тврђаве на  Хисару за чије комплетно сређивање и рестаурацију је  20 милиона динара издвојило  Министарства трговине и телекомуникација Републике Србије.

 

Током посете, министарка Гојковић обишла је и Народни музеј „Топлице“, где јој је велику пажњу привукла  поставка о Првом светском рату где се чува материјал везан и за Гвоздени пук. Тако музеј располаже збирком од 117 предмета попут медаља, револвера, мина, чутурица, књига, фотографија и других докумената који ће бити искоришћени за изложбени простор у витринама новоотворене спомен собе.

 

Министарка Гојковић је  обишла и Спомен собу „Раде Драинац“ која је подигнута у част једног од највећих српских песника из послератног периода и сигурно најзначајнијег песника из Топлице чије име је постало симбол нашег краја.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*