Насиље над девојчицом у Прокупљу

Следећи текст објављујемо без иницијала, позивајући се на анонимне али формалне изворе, али опет са бригом да девојчици буде боље и да не буде препозната у окружењу а само  са циљем да се тортура малолетног лица заврши.

Наша црна хроника овог понедеља започиње  случајем једне, 17 година старе, девојчице која је заједно са братом усвојена у једном селу надомак Прокупља.

Пошто је млађи дечак почео бити фаворизован,почело је занемаривање девојчице и физичке и психичке тортуре над девојчицом.

„Цело село зна, сви ћуте, често чујемо и видимо како је туку“- одговара наш саговорник који жели остати анониман.

Наводи разредног старешине од пре пар година су идентични у смислу препознавања проблема.

Како јој је „фејсбук“ страница обрисана и телефон узет нисмо сигурни шта се дешава обзиром да је пријава поднета синоћ.

Читајући овај текст, верујемо да ће те имати стереотипне помисли : девојчица лаже, девојчица је љубоморна, тинејџерски испади…али шта ако у тим мислима грешимо?

Синоћ, претучена након што је „мајка“ гурнула низ степенице и запретила „да јој се није десило да пријави полицији“, девојчица је ипак пријавила случај и након тога враћена кући.

Зашто полиција по пријави малолетног лица није обавестила Социјалну службу па чак и да је реч о лажима“ ?

Шта се десило са девојчицом након што је враћена кући ?

Оно што нам остаје је да након читања ове вести уз прву јутарњу кафу помислимо о свом детету, „најежимо“ се саме помисли да се ово дешава другарици нашег детета, и замислимо шта урадити?

Иако нисмо споменули име села као ни иницијале знамо да ће се  мештани села сигурно препознати као и породицу а свакако и „насилници“…остајемо да се надамо и маштамо да је све ово само неки сценарио из филма АЛИ ШТА АКО…

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*