Неурофидбек апарат за Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа

Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа, јуче је награђено сертификатом и неурофидбек апаратом за успешно завршен пројекат.
Ово Удружење је од октобра прошле до јуна месеца ове године реализовало пројекат „Развој инклузивног програма дневног центра Сунце“. Пројекат је финансирала Влада Швајцарске, а подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Током пројекта, вршила се обука стручних радника за рад на апарату и радили третмани особама којима је намењен у циљу побољшања функције мозга.
Неурофидбек је неинвазивна метода којом се постепено побољшава стање пацијената. Реч је о праћењу електричних таласа мозга и учењу њихове саморегулације путем компјутерског интерфејса. Неурофидбек тренинг може се користити код особа са специфичним сметњама у учењу, код анксиозних поремећаја, поремећаја пажње и концентрације.
Свечани скуп доделе сертификата одржан је у Крагујевцу. Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести је једна од 26 организација коју је подржала Влада Швајцарске Swiss PRO, на шта је технички секретар удружења Драгослав Петровић посебно поносан. Swiss PRO i UNOPS су у целости финансирали овај пројекат, како саму едукацију, тако и увоз и набавку поменутог апарата. На апарату ће радити психолог овог удружења Кристина Миљковић и дипломирани дефектолог, логопед Ивана Угреновић, која је изјавила да је задовољна обуком и срећна што има прилику да помогне људима којима је то потребно.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*