Обележен Светски дан цивилне заштите у Прокупљу

????????????????????????????????????


Припадници Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу, данас су у Свечаној сали Градске куће обележили 1. март-Светски дан цивилне заштите.

Свечаности су присуствовали представници Града Прокупља, општина Топличког округа, војске, полиције, установа, као и многих удружења и организација.

-Овај дан се свечано обележава у целом свету, почев од 1990. године, одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите, са циљем да се укаже на виталан значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа. Цивилна заштита у нашој земљи све више добија на значају и интензивно се ради на њеном јачању и враћању угледа, како би се успоставио правовремени и ефикаснији одговор друштва на изазове и ризике којима смо као држава изложени, истакао је начелник Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу Зоран Ристић.

У оквиру презентације о улози и значају цивилне заштите и специјализованих јединица, полицијски сарадник, Иван Васић, рекао је да је на нивоу Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу формирано девет специјализованих јединица цивилне заштите, од којих су до сада обуку прошле јединица за гашење пожара и за пружање прве помоћи.

-Са развојем цивилне заштите у локалним самоуправама, повећава се ниво опште безбедности грађана, безбедност културе целе заједнице, као и могућност запошљавања. Овом приликом желим да истакнем веома добру сарадњу са представницима Центра Министарства одбране у Прокупљу, као и са Регионалним центром  у Нишу, који нам помажу да наше јединице буду увек сто одсто попуњене, нагласио је Иван Васић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*