Препознатљив и квалитетан програм Дома културе


Културно уметничко друштво „Абрашевић“ одржало је синоћ концерт у Дому културе и бројну публику, по ко зна који пут, подигло на ноге.

Са расположењем и осмехом на лицу, наступили су сви ансамбли овог друштва, пружајући публици несвакидашњи доживљај. Представили су се бројним играма из целе Србије и показали да је то прави начин очувања српске народне традиције.

Овај концерт је био спој младости и искуства певача, играча и музичара. Приказан је веома квалитетан програм, којим је практично представљен рад КУД „Абрашевић“. Публици су се представили први и други дечији ансамбл и ветерански играчки састав, као и њихове колеге солисти. Играле су се Градске игре, Ерско коло, Крагујевачки друм, Моравац, Игре из Груже и Лесковца. Солисти певачи су се представили песмама „Удаде се Јагодо“, „Киша паде мори Цоне“, „Дивље руже“, „Девојка је пошла“, „Зајди зајди“. Свој печат овом концерту, дао је и оркестар Дома културе који је пратио извођаче.

На овом концерту наступила је и Певачка група Дома културе, а све извођаче публика је награђивала бројним аплаузима, који су значили позив организатору да оваквих концерата буде више.

У овој установи културе најављују још један спектакуларан догађај. Наиме, следеће недеље, 7. марта, у 19.30 сати, Дом културе ће по први пут бити домаћин Националном ансамблу „Коло“. Карта за овај концерт кошта 300 динара и резервације су обавезне.

Иначе, Национални ансамбл „Коло“ у Прокупљу је наступио пре неколико деценија на отвореном, односно у дворишту Основне школе „Никодије Стојановић Татко“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*