Од Министарства за рад око 6,5 милиона за социјалну заштиту у Прокупљу


Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на основу Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити од 2016. године, потписао је са представницима 144 локалне самоуправе уговоре о наменским трансферима у вредности од 700 милиона динара за унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите у локалним самоуправама. У име Града Прокупља, уговор је потписао градоначелник Александар Симоновић.

Како је истакао министар Ђорђевић, овогодишњи обухват јединица локалне самоуправе је знатно већи за разлику од претходних година, јер је први пут укључено 19 јединица локалних самоуправа из Аутономне покрајине Косово и Метохија, које су добиле око 130 милиона динара.

Приликом потписивања уговора, градоначелник Прокупља Александар Симоновић је истакао да је сарадња са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања изузетна и да су ова средства, у износу од нешто преко 6,5 милиона динара, значајна јер ће на овај начин бити повећан ниво социјалне заштите у Прокупљу.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  је ове године у обрачун вратило и 16 јединица локалних самоуправа које прошле године нису добиле средства због ненаменског трошења новца или непостојања извештаја о трошењу средстава, односно због непостојећег или недовољног учешћа буџета ЈЛС у финансирању услуга.

Услуге из надлежности ЈЛС које се финансирају средствима из наменских трансфера подразумевају дневне услуге у заједници, услуге подршке за самосталан живот, као и саветодавно–терапијске услуге.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*