Представљен програм РОМАКТЕД у Прокупљу, циљ-побољшање живота Рома

????????????????????????????????????


Презентација програма РОМАКТЕД, који се реализује у 11 општина и градова у Србији, међу којима је и Прокупље, одржана је данас у Прокупљу.

Програм се тиче изградње политичке воље и ангажовања локалних власти у оснаживању ромске популације, у циљу решавања проблема ромског становништва.

Презентацији су присуствовали представници локалне самоуправе, Асоцијације координатора за ромска питања, ромских удружења, као и јавних установа, предузећа и организација.

Заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић је овом приликом истакао да се Град Прокупље активно укључио у пројекте за оснаживање ромске заједнице и да је у том смислу покренуто неколико великих пројеката за побољшање живота Рома, од којих су неки већ реализовани.

Представник Асоцијације координатора за ромска питања, Драган Грачанин, представио је присутнима програм РОМАКТЕД и истакао да је Град Прокупље у самом врху, када је у питању решавање проблема Рома.

-Желим да похвалим ваше иницијативе за решавање проблема ромске популације, јер сте сами изразили вољу да учествујете у овом програму. Промовисање доброг управљања и оснаживање ромске заједнице на локалном нивоу, основни је циљ коме сви тежимо, а резултати су већ видљиви, истакао је Грачанин.

Град Прокупље је у протеклом периоду доста учинио у циљу побољшања живота Рома. У том смислу, изграђен је заштитни бедем на реци Топлици, чиме је трајно решен проблем плављења ромског насеља. У појединим ромским насељима замењена је дотрајала водоводна линија, решени проблеми канализације, а за нека насеља у току је израда техничке документације, како би били решени проблеми канализационе мреже. Уз помоћ стручног радног тела, руководство Града Прокупља чини напор да се и други проблеми ромских насеља реше у најскорије време.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*