Општина Прокупље послала ученике на бесплатно летовање

Желећи да покаже колико брине о својим најмлађим суграђанима, Општина Прокупље је за 90 ученика старијих разреда основних школа са територије општине Прокупље, обезбедила седмодневно бесплатно летовање у Буљарицама.

– Општина Прокупље по први пут организује овакав вид награђивања одличних ђака, који за собом имају и значајне резултате на такмичењима. Оно што је такође важно јесте и то да смо мислили и на децу из материјално угрожених породица, тако да ће ово летовање многи од њих памтити  по томе јер су по први пут отишли на море, рекла је већница за образовање и спорт Општине Прокупље Маја Ранђеловић и истакла да је ово један вид подршке и подстрека за сву децу, која ће се следећи пут наћи на њиховом месту.

Њих су у суботу ујутру испратили школски другари, родитељи и директори школа, а деца су већ јавила да су добро и да су одмах по доласку на море кренула са планираним активностима.

– Деца су отпутовала у пратњи наставника. Она ће на овом летовању имати организовану школу пливања и турнир у малом фудбалу и одбојци, а у вечерњим сатима ће се забављати  кроз различите садржајне и занимљиве активности, у којима ће показати и своју креативност и знање из различитих области, нагласила је Ранђеловић.

Деца која овог лета по први пут о трошку Општине Прокупље летују у Буљарицама, као успомену на ово дружење добила су од локалне самоуправе и мајицу на поклон.

Већ на самом поласку показали су да су пресрећни што одлазе на море, по први пут без родитеља и што ће се и на овај начин, ван школских клупа, дружити са својим вршњацима. Њихова заједничка порука била је да ће оправдати поверење које су им указали родитељи и наставници.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*