Ове године награде за све учеснике


Представом „Путујуће позориште Шопаловић“ блачког позоришта „Театар 13“ синоћ је отворен пети позоришни фестивал „Бескрај 10 квадрата“ у Прокупљу.
У овој представи, коју су по тексту Љубомира Симовића, а у режији Зорана Цветковића, играли блачки глумци, попут правих професионалаца, уживао је велики број Прокупчана. Да прокупачка публика воли позориште и зна да ужива у позоришним представама домаћих и гостујућих глумаца, доказала је небројено пута досада. Тако ће и вечерас сви љубитељи добре глуме моћи да погледају представу „Професионалац“из Горњег Милановца у прокупачком Дому културе, док ће Драмска група „Фил-арт“ играти „Знакове“ у Народном музеју Топлице 26. августа. Последњег дана фестивала 29. августа, публика ће имати прилику да погледа јубиларну представу Мирољуба Мировића Фацира, под називом „Последњи радни дан“ у Дому културе. Све представе су заказане за 20 сати.
Управник Варошког позоришта “Хистрион”, Мирољуб Мировић истакао је да ће ове године, сви учесници фестивала бити награђени првом наградом “Најголем Хистрион”, без обзира на то што фестивал није такмичарског карактера.


Фестивал “Бескрај 10 квадрата” у претходне четири године угостио је 23 аматерска и четири професионална позоришта. Изведено је 30 представа, које је пратио велики број љубитеља позоришне уметности. Међу онима који су наступали у нашем граду на овом фестивалу били су Атеље 212, Београдско драмско позориште, као и позоришта из Шапца, Ниша, Милановца, Колашина, са Косова и Метохије, Републике Српске, Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.
Фестивал “Бескрај 10 квадрата” организује се под покровитељством Града Прокупља, прокупачких установа културе и бројних спонзора.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*