Полагање пријемног за упис у ИТ одељење сутра у Нишу


Прокупачка Гимназија ће и ове школске 2020/2021. године, уписати једно специјализовано информатичко-технолошко одељење.
-Овај пут се за ИТ одељење у нашој школи пријавило 37 ученика, који су талентовани за информатику и рачунарство. Ми ћемо уписати једно одељење од 20 ученика. Драго нам је да су деца заинтересована и веома се поносимо њиховим успесима. У овом одељењу су углавном сва деца одлични ђаци, рекао је директор прокупачке Гимназије Драгослав Минић.
Он је навео да ће се пријемни испит за упис у ИТ одељење полагати сутра у 10 часова у Гимназији „Бора Станковић“ у Нишу, у улици Вожда Карађорђа број 27.
У прокупачкој Гимназији наводе, да ученици треба да дођу на место полагања, најкасније до 9 часова и 15 минута. Потребно је да са собом понесу ђачку књижицу, флашицу воде и прибор за рад, лењир, троугао, угломер, шестар, хемијску и графитну оловку, гумицу и калкулатор са основним рачунским операцијама. Није дозвољено користити калкулатор на мобилном телефону.
-Наше искуство је веома позитивно и добро. Добро је да деца имају могућност да се у свом граду школују за овакво занимање. Дигитална писменост, познавање програмирања и база података, коју ученици стичу у гимназијском ИТ одељењу, биће важне за њихов даљи развој. Осим проходности на факултете који школују ИТ стручњаке, матуранти тих одељења, могу да наставе студије и у другим областима и тако пробију пут ка дигитализацији у пољопривреди, здравству и енергетици, истакао је директор Минић и додао да су пријављене ученике, без обзира на ванредне околности због корона вируса, професори Гимназије спремали за полагање пријемног испита и ове године, али он лајн.
Он је нагласио да ће ученици који заврше ИТ одељење, стећи далеко боље предзнање од својих вршњака у овој области.
– То знање ће им дати велику предност за време студирања, ако одаберу неки од студијских програма, где се проучава информатика, олакшаће им завршавање истог и касније ће им бити далеко лакше да се снађу на послу и брже напредују, закључио је директор прокупачке Гимназије.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*