Празник бокса у Прокупљу

Квалификационим борбама, сутра, у Спортској хали “Др Зоран Ђинђић” у Прокупљу, почиње Појединачно првенство Србије у боксу. У четири дана, колико ће трајати првенство, очекује се да публика види све оно најбоље што српски бокс има у овом тренутку.

Град Прокупље је потпуно спреман за почетак ове велике спортске манифестације, једне од највећих у нашем граду у последњих неколико деценија.

-Прокупље ће поново, после неколико деценија, бити боксерски центар Србије. Код нас су људи увек волели бокс, тако да је ово прилика да се и оне старије генерације, које су уживале у мечевима Ристића, Шаћировића, Алишановића, подсете како је некад било. Град Прокупље организује првенство у сарадњи са Боксерским савезом Србије и оно ће се одржати од 22. до 25. маја. Очекујемо велики број такмичара, и сви који нешто значе у боксу биће наредних дана у Прокупљу, рекао је Александар Симоновић, градоначелник Прокупља.

Прокупчани су увек били сјајни домаћини, а имајући у виду боксерску традицију, није случајно што се овогодишње првенство одржава баш у граду на Топлици.

-Верујем да ће такмичари осетити ону нашу праву топличку добродошлицу, да ће се овде осећати као код своје куће и да ће широм Србије понети добре утиске о Прокупљу. Ми смо се, као локална самоуправа, потрудили да све захтеве које је имао Боксерски савез испунимо и верујем да ће првенство проћи без икаквих проблема, истакао је Симоновић и додао да је за ову прилику набављен професионални боксерски ринг по светским стандардима, који ће након првенства остати у Прокупљу, што ће много значити развоју и популаризацији бокса.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*