Сезонски послови за реадмисанте

Друштво Рома “Прокупље” одржало је састанак у Градској кући у Прокупљу, а у циљу запошљавања реадмисаната и побољшања њиховог положаја. Састанку је, поред представника локалне самоуправе, присуствовао и директор немачке компаније у Србији “Мамингер”, Оливер Угринај, као и представници ГИЗ-а.

Присутне је поздравио заменик градоначелника, Мирољуб Пауновић, који је истакао да ће овај програм смањити незапосленост у Прокупљу, где се већ осећа бољитак.

-Људи у овом крају су вредни, радни и поштени. Надам се да ћете им понудити добре радне услове и да ће они испунити све захтеве и задатке ваше компаније. С обзиром на то да је Град Прокупље почео да уређује простор за изградњу Привредне зоне „Хисар“, спремни смо да вам понудимо бесплатно земљиште и инфраструктуру, да и овде изградите једну фабрику, као у Војводини јер наш крај има велике потенцијале за воћарску производњу, истакао је Пауновић.

Угринај је рекао да је сарадња са ГИЗ-ом, Друштвом Рома и локалном самоуправом допринела да баш у Прокупљу пронађу добре раднике, који ће бити ангажовани за сезонске послове у њиховој фабрици у Војводини.

Захваљујући председнику Друштва Рома у Прокупљу, Дејану Живковићу, за рад у немачкој фабрици пријављено је 57  реадмисаната из овог региона, а само из Прокупља-25.

-Наставићемо ову нашу кампању, обићи ћемо околна села, где људи веома добро знају шта су пољопривредни радови. Надам се да ћемо ускоро формирати још једну групу, првенствено жена, које ће радити на пословима берача корнишона, рекао је Дејан Живковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*