Три програмске активности Друштва за церебралну и дечију парализу

Министарство за рад, борачка и социјална питања Републике  Србије, Друштву за церебралну и дечију парализу у Прокупљу одобрило је пројекат у склопу којег ће се реализовати три програмске активности. За реализацију овог пројекта, који ће трајати 12 месеци, Министарство је издвојило 320.000 динара.

-„Креативна столарска радионица“, „Психосоцијална подршка особама са инвалидитетом“ и „Едукација ОСИ“ су три програмске активности које ће се у наредних годину дана спроводити у Удружењу, рекао је председник Друштва за церебралну и дечију парализу Милутин Стојановић и додао да ће чланови током трајања програмских активности бити обучени за рад у прављењу рамова за слике, колевки за лутке, минијатурних столова и столица, онда за писање ЦВ-а, разговор са послодавцима и друго.

Чланови овог Удружења већ на почетку наредног месеца биће ангажовани на јавним радовима које, у износу од 700.000 динара, финансира Национална служба за запошљавање у Прокупљу.

Стојановић је истакао да ће на овим јавним радовима, у трајању од четири месеца, бити ангажовано осам особа са инвалидитетом.

-Да су особе са инвалидитетом саставни и нераздвојни део нашег друштва и нашег града, говори чињеница да су, уз помоћ ресорних министарстава, државних институција и локалне самоуправе, наши чланови ангажовани на многим пословима, закључио је Милутин Стојановић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*