Предшколска установа „Невен“ добила ново дечије игралиште

У Прокупљу је  данас у дворишту  објекта „Радост“ Предшколске установе „Невен,“ отворено  ново дечије игралиште, изграђено по највишим стандардима за безбедност деце и опремљено савременим мобилијарем.

Нови кутак за малишане свечано је отворила директорка  ове установе Весна Јовановић, заједно са малишанима, а  свечаном догађају присуствовали су и представници Града Прокупља. Отварању су присуствовали представници Града Прокупља: градоначелник Милан Аранђеловић као и чланови градског већа Катарина Вељовић и Братислав Дуњић.

-Велико је задовољство свих нас који имамо част да данас будемо на новом игралишту у  нашем објекту „Радост“, који је стар  преко 50 година . Постојеће игралиште било је у веома лошем стању , играчке су биле оштећене и опасне за безбедност деце. Захвални смо људима из Градске управе који су препознали  наше потребе, тако да је најпре адаптиран и реконструисан цео објекат , а ево данас добили смо и ново игралиште, казала је директорка ПУ“Невен“ Весна Јовановић и додала да је у нови мобилијар уложено доста средстава и да је само  за подлогу  која је направљена од специјалног материјала за безбедност деце,  издвојено преко  5 милиона динара.

 Како истиче,  овај објекат   има најлепше и најпространије двориште. Играчке су набављене још пре три године, али су недостајала средства  за комплетно уређење простора, што је сада и остварено .
Иначе, у овом објекту налази се  централна кухиња која обезбеђује оброке за све вртиће и у којој се припрема храна за преко 1000 малишана. Адаптирана и опремљена најсавременијим уређајима, кухиња ПУ „Невен“ обезбеђује дневно око 2 400 оброка.

Град Прокупље је само у овој години реконструисао и опремио дечија игралишта на наколико  локација,а циљ је да лепо уређен и безбедан простор за игру имају сви малишани, како у граду, тако и на сеоском подручју.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*