Представа „Оче наш са ликом Светог Саве“ за најмлађе

У оквиру овогодишње Дечије недеље, која се одвија под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво“, прокупачки Дом културе је за своје најмлађе посетиоце организовао представу глумаца из Бујановца.

Омладинска сцена бујановачког аматерског позоришта, за ученике прокупачких основних школа, одиграла је представу „Оче наш са ликом Светог Саве“ према тексту дечијег песника и драмског писца Тода Николетића.

Радња представе се одвија у времену после Другог светског рата, у једном ратном сиротишту, који насељавају напуштена, занемарена и изнад свега унесрећена ратна сирочад. Препуштени сами себи, они живе без вере, духовног темеља, испод празног неба, под окриљем суровог света одраслих. На путу ка просветљењу и спознаји доброте, хуманости, брижности, емпатије и духовне снаге, они доживљавају заблуде, моралне падове и бешчашћа.

Ови млади бујановачки глумци показали су својом глумачком вештином, да је пут освешћења и покајања чемеран и тегобан, али да се његови крајњи плодови у сласти и безмерној радости кушају.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*