Санирано преко тридесет улица; следе радови у Јастребачкој и Улици Косанчић Ивана

Општина Прокупље наставља са радовима на уређењу путне инфраструктуре, како би свим грађанима на територији града, али и на сеоском подручју, обезбедила што боље услове за живот.

У том циљу, за само петнаест дана уређено је преко тридесет градских улица, тако да скоро не постоји улица где се ових дана нису могле видети путарске екипе. У ту сврху, из буџета је издвојено седам милиона динара, а како наводе извођачи, за поменуте радове потрошено је око 450 тона асфалта.

Једна од улица за чије уређење су грађани покренули иницијативу је и Хорватићева, која пролази поред градске пијаце и изузетно је фреквентна. Мештани не крију задовољство што им је улица уређена, јер, како кажу, до сада су рупе и неравнине онемогућавале нормално одвијање саобраћаја.

– Задовољни смо што нам је локална самоуправа изашла у сусрет, јер наша улица је специфична због близине пијаце. Овде пролази велики број возила свакодневно, а када је пијачни дан, саобраћај је готово немогућ, казао је житељ овог насеља Бранислав Цвејић.

И људи који овде раде кажу да је санација ове улице од великог значаја, јер је кретање било отежано и за купце, али и за возила која достављају робу.

– Сада је кретање много лакше и безбедније. А и лепше је када видите овако уређену улицу, где се саобраћај одвија без проблема. Дуго смо чекали, годинама се овде ништа није радило, али смо сада изузетно задовољни, изјавио је Зоран Јовић.

У оквиру поменутих радова, до сада је извршена санација улица у скоро свим градским насељима, као и у засеоку Беришане. Боље услове за кретање возила и пешака, али и лепши изглед, добиле су улице: Драгољуба Ракића, Партизанска, Браће Рогановића, Драгољуба Митровића, Болничка, Топличка, Соколичка, Симоновачка, Гарићска, Пане Ђукић, Милоша Обилића, Солунска, Цара Лазара, Даринке Несторовић, Стевана Немање, Трг топличких јунака, Улица 29. новембра, Краља Уроша, Његошева, Тимочка, Нушићева, Змај Јовина, Јаворова, Браће Југовића, део Улице Никодија Стојановића Татка, Појатска, Доситеја Обрадовића, Ртањска, Сокобањска, Хорватићева, Вуковарска, пут кроз Беришане, а у наставку радова биће санирана Јастребачка и Улица Косанчић Ивана.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*