“Сретењски сусрети” следеће недеље у Дому културе


Песничка манифестација „Сретењски сусрети“ једна је од важнијих манифестација која се у нашем граду, поводом Сретења, традиционално одржава сваке године. Ове године, манифестација је заказана за 13. фебруар, у 18 сати, у Дому културе и окупиће песнике из целе Србије. Оно што је још важније, како кажу у Дому културе, који је и организатор овог значајног дешавања, јесте да су они враћени тамо где припадају, својој матичној кући.

Тога дана, тридесетак песника из различитих крајева наше земље, угостиће књижевни ствараоци из Топлице. Сваки од њих казиваће по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретењском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“. Ипак, како истичу у Дому културе, највећа награда за овогодишње добитнике Сретењске повеље и Сретењског одличја, биће објављивање њихове песме у часопису „Ток“.

„Сретењски сусрети“ се ове године по пети пут одржавају у виду песничког маратона и по пети пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице „Сретењских сусрета”, 2015. године.

Прошле године, Сретењску повељу добила је Нада Новаковић из Трстеника, а Сретењско одличје припало је Слађани Дилић из Лапова. Награђене песникиње су добиле слику са Ивањданске ликовне колоније у Ајдановцу, часопис “Ток” и најновију књигу прокупачког ствараоца Миливоја Крстића „Чагољ“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*