Шта нам нови Здравствени центар доноси: Уштеда у времену и новцу, квалитетна услуга, бржи опоравак

Грађани Прокупља добиће много премештањем Болнице у Дом здравља. Неће морати више да узимају упут па трче горе-доле, тамо-вамо, чекају. Све што треба, завршаваће на једном месту. Уштедеће у времену, али и новцу, обзиром да Општа болница и Дом здравља нису баш близу, те без превоза, треба времена да се стигне од једне до друге локације.

Нови Здравствени центар ће, поред тога што ће бити функционалан, изгледати много лепо.

-Извршено је снимање објекта, усаглашавање функције Дома здравља и Болнице, енергетски преглед објекта у погледу енергетске санације, урађен је Елаборат енергетске ефикасности новог објекта за постојеће, предложене су мере енергетске ефикасности у складу са захтевима Канцеларије за управљање јавним улагањима, урађен је Елаборат енергетске ефикасности за ново стање које обухвата енергетску санацију термичког омотача објекта, пројекат енергетске санације новог објекта, идејно решење нове котларнице, чуло се јуче, на представљању прве фазе пројекта реконструкције Опште болнице у Прокупљу.

Циљ је да у новом објекту грађани добију квалитетну услугу.

-Пацијенти ће брже пролазити, опоравак ће трајати краће. За потребе новог објекта, предвиђена је котларница која корисити дрвну биомасу као енергент, а као резерву имаћемо котларницу која корисити природни гас или екстра лако уље. Ту су и расхладни агрегати, топлотне пумпе ваздух-вода, соларни колектори за загревање санитарне воде. Смештајни капацитет се неће мењати, имаћемо тачно 353 постеље. Болничке собе неће бити пребукиране, ваздух ће бити чист, речено је, између осталог, на презентацији.

Прокупље, али и цео топлички крај, добиће један енергетски ефикаснији објекат, смањиће се издаци за грејање односно хлађење.

Како је најавио председник општине Прокупље, Александар Симоновић, чека се сагласност Канцеларије за управљање јавним улагањима, која финансира пројекат.

-Када добијемо сагласност, расписаћемо тендер за извођача радова. Ако све буде како треба, радови на измештању Болнице почеће на пролеће, рекао је јуче први човек општине Прокупље Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*