УНС осудио напад на новинарку „Прокупачких вести“, казна од шест месеци до пет година затвора

Удружење новинара Србије затражило је ефикасну истрагу поводом напада на новинарку портала „Прокупачке вести“, Соњу Пешић, који се догодио у суботу на протесту „Један од пет милиона“ у Прокупљу.

-Протестујемо и тражимо ефикасну истрагу поводом претњи, вређања и ометања рада новинарке портала „Прокупачке вести“, Соње Пешић, на протесту „Један од пет милиона“ у Прокупљу, саопштили су из УНС-а.

Они су подсетили да је Кривичним закоником прописано да је за угрожавање сигурности и претњу особама које обављају посао од јавног значаја запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

-Свако има право да буде незадовољан радом новинара, и због тога може да се обрати надлежним регулаторним и саморегулаторним телима или судским органима, али њихово достојанство и право да свој посао обављају у складу са јавним интересом мора да се поштују, стоји, између осталог, у саопштењу Удружења новинара Србије.

Подсећамо, новинарку нашег портала, док је пратила скуп, напао је један од учесника протеста.

-Прво ми није дозвољавао да сликам, а онда је почео да ми се уноси у лице, шаље пољупце, добацује, прети, псује… Покушао је и да ме пољуби. Претио је и колеги са портала, казала је тада, видно узнемирена Соња, која је случај пријавила полицији.

Напад на Соњу Пешић осудио је председник ГО Српске напредне странке у Прокупљу доц. др Дарко Лакетић, Српска напредна странка, као и један од организатора протеста у Прокупљу Душан Савић. Остале реакције су изостале…ако не рачунамо оне у локалној кафани, где су неки од учесника протеста коментарисали како осуђују напад, док су други тврдили да је све намештено. На крају су се посвађали међусобно. Да ли су летеле и чаше, остаје да се види.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*