Усвојен ребаланс буџета Града Прокупља

Као прву и најважнију тачку данашњег заседања, Скупштина Града Прокупља усвојила је предлог Одлуке о измени Одлуке о буџету за 2019. годину који износи 1.813.991.266 динара.

Образлажући ову одлуку, члан Градског већа задужен за финансије Саша Стошић је рекао да су овим ребалансом углавном сагледане све потребе грађана Прокупља које се односе на инфаструктуру, школство, социјалу, културу, спорт и све друго, везано за стварање бољих услова живота грађана.

Како је нагласио, многи од предлога грађана већ су сагледани планом ребаланса, што је потврдила и јавна расправа о ребалансу буџета, где су грађани износили своје предлоге.

-Добар део средстава биће уложен у инфраструктуру, казао је Стошић.

У вези са тим, данас је донето низ одлука, којим се тражи да земљиште које није у власништву Града буде законски пренето у градску својину, како би се асфалтирале, прошириле и реновирале неке улице, међу којима су Појатска и Улица Зорана Радмиловића, и изградио нови објекат Основне школе „Свети Сава“.

Стошић је казао да је Одлука о ребалансу у законским оквирима јер је буџет Града током године увећан и због трансфера из Републике, као што су средства за реновирање вртића, изградњу нове кухиње у Предшколској усатанови „Невен“, реновирање Историјског архива „Топлице“.

Такође је нагласио да ће доста бити уложено у асфалтирање и реновирање градских улица и сеоских путева.

На ову Одлуку реаговала је шеф одборничке групе Српске напредне странке, Љубица Станковић, која је похвалила рад локалне самоуправе, нагласивши да је Прокупље постало велико градилиште. Том приликом је поменула пресељење Болнице, изградњу пијаце, моста, реновирање зграде Гимназије и прокупачких вртића.

Као важне тачке, у оквиру допуне дневног реда, на данашњој седници разматране су нацрт Одлуке о статусној промени, нацрт о изменама и допунама Статута, Одлука о промени делатности, све везано за нову Туристичку организацију, на челу које је за в. д. директора именован дипломирани економиста Симон Симоновић.

Као једна од важних тачака, разматран је и предлог Одлуке о усвајању Концесионог акта за поверавање делатности градско-приградског превоза путника на територији Прокупља.

У вези са овом тачком, говорио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић који је рекао да је стање у градском и приградском превозу веома лоше, да је актуелни превозник укинуо нерентабилне линије, те да су ђаци и радници у проблему јер немају чиме у школу, односно на посао.

-Ово није лак посао, али биће завршен. Следи расписивање тендера и избор најбоље понуде. Након тога, потписује се уговор са превозником, са којим ће бити упознати сви одборници, нагласио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*