Желите да путујете у „соло режији“ ? – ево неколико савета и препорука.

Када год је  реч у планираном одмору или путовању ,углавном се везујемо за понуде туристичких агенција и мање/више наше жеље зависе од њих док помисао да прстом изаберемо неку дестинацију звучи само лепо али не и остварљиво. Да ли је заиста стварно тако ? – Не.

Еви неколико савета за путовања по жељи :

Превоз :

Што се тиче аутобуса , која је дужа опција, а рећићемо нешто више о томе, постоје опције воза која је идеална нпр до Грчке и по цени од неких 8е (Србија Воз) у једном правцу уколико на време организујете свој пут. За све остале дестинације аутобус или авион су препоруке које су нај исплативије.

За почетак требате скинути апликацију на свом паметном или „apple“ телефону која се зове „GoPro“. На тој апликацији укуцате васу дестинацију и одмах добијете опције : бус/воз/авион.

ЕуроЛинес је компанија која је повезана са нашим „Ласта“ превозом и имате сјајних и честих линија до Монтпељеја или Лиона са пар станицама у Француској и Италији. А уколико се одлучите да путујете аутобусима по Европи имате  опцију „FlixBus“ која је више него повољна па тако нпр.дестинација Милано-Барселона мозе бити свега 18е.

Опет, „GoPro“ апликација Вам даје сјајне опције категорисане по цени, времену потовања и попустима.

Ако сте за опцију авиона , до жељене дестинације, препоручујемо летове из Ниша према Милану ( Италија) одакле имате одличне конекције авионом или поменутим бусевима а сама карта у предпродаји може бити јако јефтина а популарне су и линије према Немачкој и Норвешкој одакле опет даље можете путовати.

Српски аеродром је делимично скуп зато су вам јефтине опције да одете до Софије или Будимпеште и одатле ухватите лет, који ће сигурно бити 40% јефтинији. Поред апликације „GoPro“  имате и сајтове „kiwi.com“, „googleflihts.com“  и многе друге.

Једна од свакако занимљивих путовања је и трајектом, чак иако сте аутомобилом кренули на путовање, а трајекте имате из Бара или Дубровника до Барија ( Италија) и Драча (Албанија )

За сва ова путвања и одабире превоза кључно је, а и вама најјефтиније да имате картицу за онлајн плаћања, која се иначе отвара веома брзо у Мтс,Теленор пословницима или банкама и ради на принципу припејда, јер тиме штедите око 35% новца , него да исте летове/бусеве уплатите преко агенције.

Смештај :

Када код се путује, неважно да ли сте породично или у мањем друштву препоручујемо „Booking.com“ где можете наћи директно смештај и платити такође онлајн, а уколико сте пак авантуриста, путујете сами или опет у пару имате сјајан сајт „couchsurfing“,којим можете наћи смештај а да не платите, јер сајт је намењен честим путницима а функционише као друштвена мрежа где поседујете профил са вашим описом па тако ви као гост или онај који путује можете видети кога ће те угостити или ко ће Вам бити могући домаћин.

Чињеница је да је „сигурица“ отићи у туристичку агенцију  и да је „онлајн“ плаћање и даље код већине збуњујуће , али ако сте за мало авантуре,свакако јефтиније опције , другачијег одмора, занимљивих тренутака  и упознавања оног што желите видети а не оно што вам пакети агенција нуде,овај чланак ће вам свакако користити.

Пример : Желите отићи на Азурну обалу ? Са „Ласта“ превозником и ФликБус-ом за неких 150 еура можете платити повратну карту…. – будите авантуристи.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*