Брадоње; тренд или „хипстеризам“

преузето са : https://goo.gl/images/bZcnp6

Да су браде постале популарне од недавно имамо и “званичну” потврду у виду новог тренда названог ламберсексуалац, или једноставније – секси дрвосеча. Међутим, то ће вам бити јасно и ако само прошетате градом. Од тинејџера, студената, пословних људи и старије господе, све старосне и све друштвене групе приклониле су се овом тренду. Да не спомињемо двосмислену и често не омиљену везу са „четницима“.

Брада има различитих, а уколико се одлучите да их носите, било који од стилова, потрудите се да она изгледа добро. Први предуслов је да се њом бавите, односно да “пуштање браде” не схватите дословно и у моменту када се одрекнете бријача престанете и да мислите на исту. Ако сте први предуслов испунили, крените даље.

Уколико нисте превише вични, али чак и ако вам стилизовање браде није страно, након што одлучите да је пустите посетите стручњака који ће вам браду обликовати по први пут. Стилова је пуно, а он ће одабрати најбољи у зависности од ваших жеља и црта лица. Након тога ће вам бити једноставно да тај облик одржавате. Ако се одлучите да је стилизујете сами, процените која дужина је најбоља за вас, на којој дужини и сама длака најбоље изгледа, али и шта вашем лицу и облику главе најбоље пристаје. Такође, када будете скидали вишак са врата, односно формирали доњу линију браде, потрудите се да то не буде превисоко или прениско, јер ова ставка у великој мери доприноси целокупном утиску. Уколико вам брада расте и високо на јагодицама, обријте вишак и са њих.

Једном када процените која дужина је најбоља за вас, потрудите се да је што је могуће редовније одржавате на тој дужини, а то подразумева тримовање. Без обзира на то да ли се одлучите на одлазак код брице или одлучите да инвестирате у тример, скраћујте браду сваких недељу, две или пар (у зависности од тога колико брзо расте). На тај начин ћете лакше одржавати једном направљени облик. У ову сврху можете користити и маказе, али ће вам за то бити потребна одређена вештина.

Хигијена

Нећемо вам ништа ново рећи, али браду чине длаке. Како за оне на коси користите шампон, исто користите и за браду. Препоручљиво је и да, бар повремено, на браду након шампонирања ставите регенератор. Изгледаће негованије, биће мекша и лакше ћете је обликовати.

Нега
Баш као и коси, некада је и бради потребно додатно стилизовање како би изгледала добро. Воскови и креме за неку и стилизовање бркова и браде нису реткост на тржишту, а и код нас их можете наћи и у дрогеријама и парфимеријама. Уколико их питате за савет, сигурни смо да ће вам и ваши фризери и брице дати препоруку за неки препарат.

Драге „брадоње“, своје истомишљенике можете пратити и на фб профилу : “ Jahači Bradokalipse“ – да ли сте очекивали другачији назив ?

преузето са : https://goo.gl/images/NeGW76

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*