Шта су „три принципа“ и како…..променити живот

Шта су „три принцима“ и како вам њихово разумевање може променити живот

Разумевање „три принципа“ разликује се од свих метода и техника којима нешто на себи покушавамо променити или усавршити. Оно је по својој природи нешто сасвим другачије, то није метода или техника, то је једноставно, а опет дубинско разумевање природе живота. Указује на три основне животне силе кроз које је креирано свако наше искуство и које делују увек, видели ми то или не.

Кроз ово разумевање увиђамо да сви наши проблеми долазе из наших мисли и да у стварности не постоје. Схватамо да је с нама све у реду већ сада, да нема потребе за мењањем или побољшавањем. Кад то увидимо изостаје потреба да се с мислима, емоцијама и стањима ишта ради, да их се покуша променити. Једино што се само од себе мења је однос према ономе што нам ствара проблеме – према нашим мислима.

Кроз разумевање тога што су по својој природи све емоције и негативна стања, престајемо креирати оно што не желимо осећати, а наши ментално емоционални обрасци, лажна уверења и негативне емоције почињу се растварати сами од себе. Разумевање „три принципа“ невероватно је ослобађајуће и доводи нас све ближе нама, ономе што у својој сржи заиста јесмо, а то је сам Извор живота. То се манифестира дубоким осећајем унутарњег мира, испуњености, сигурности, повезаности, љубави те хармоније са светом око нас.

Живот у неразумевању је као да покушавате возити ауто, а да вам нико никада није показао како се то ради. Можете импровизовати, али то често не заврши вожњом. А кад вас неко научи возити онда једноставно знате, без да о томе морате размишљати. И можете се без проблема одвести где год желите. Тако је и са животом. Док не схватимо да је наш доживљај живота креиран у потпуности кроз наше властите мисли, жртва смо околности, а кад то једном схватимо долазимо до оног дубоког места у нама које нам омогућава да осећамо дубоки унутрашњи мир без обзира на то што се збива око нас па чак и у нашем телу – без обзира на наше животне околности, какве год оне биле. И тада, тек тада кад нам околности постају све мање битне, добијамо могућност да почнемо креирати своје околности самом својом намером. А интелигенција живота даје нам подршку и шаље нам све оно што нам је потребно да остваримо оно што смо наумили.

Кроз промену односа према нашим мислима мења нам се однос према животу, а тако и доживљај живота у свим својим аспектима те разумевање „три принципа“ врло ефикасно помаже при свим облицима дисхармоније:

преоптерећеност мислима
анксиозност, тескоба
безвољност
депресија
брига
страх
нервоза
несигурност
осећај кривице
панични напади
осећај изгубљености
мањак самопоуздања
незадовољство љубавним животом
осећај неусмерености и збуњености
осећај бесмисла, празности, досаде
осећај егзистенцијалне и материјалне несигурности
проблеми у односима с партнером, децом,  на послу…
осећај да стално нечему тежите, нешто чекате, а то никад не долази
константно пребивање у мислима о будућности и прошлости, без присутности у садашњости
осећај да никад немате довољно времена и да увек остаје нешто за довршити и направити
осећај да је живот борба
љубомора, завист, разочарање
уопште животно незадовољство
код прекомерне телесне тежине
осећај да тражите испуњење у другој особи
љутња, замерање, осуђивање себе и других
осећај да смо недовољни, недовољно вредни или непотпуни сами по себи, да стално морамо нечему тежити, покушавати нешто достићи, било то више новаца, среће, испуњења, духовности, знања, пословног успеха, угледа, љубави…
итд.

Који осећаји почињу испуњавати ваш живот независно од спољних околности:

дубоки унутрашњи мир и задовољство
осећај сигурности, осећај да вас Живот води, да се неко стално о вама брине
могућност да све више радите оно што желите уместо онога што мислите да морате
велика унутрашња отпорност на оно што се збива вани – друге људе, ситуације…
осећај дубоке испуњености
сигурност, самопоуздање
радост, ведрина
осећај повезаности и хармоније са светом и другим људима
осећај слободе од властитих мисли и ментално емоционалних образаца
прихватање себе и света око вас тачно онаквих какви јесте – изостанак схваћања било чега или кога као лошег или кривог – свест о томе да све у овом свету савршено заузима своје место

Разумевање се не преноси кроз било какав облик рада или деловања, већ кроз сами контакт с разумевањем – кроз једноставан и опуштен разговор – семинаре, индивидуалне консултације, групне  сеансе, књиге, чланке, снимке…

 

“Истина је само једна. Када је нађеш, то не решава само један проблем, то решава све проблеме. Јер она је сама есенција живота.”

Сидни Банкс

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*